توجه: - کلیه آگهی های درج شده در این وب سایت (مرکز اطلاعات اصناف و مشاغل ایران) توسط افراد حقیقی و یا حقوقی ثبت گردیده است. - در انتخاب خود دقت فرمایید. - این مرکز هیچ مسئولیتی در قبال آگهی های ثبت شده ندارد. -
جهت ارتباط با شخص آگهی دهنده، فقط از طریق مشخصات آگهی دهنده (در کنار آگهی) تماس حاصل فرمایید و از تماس با مرکز اطلاعات اصناف و مشاغل ایران خودداری فرمایید.
- اطلاعات مفید راجع به تعیین و تصویب بیلان مالی
در این مطلب برآنیم تا رسیدگی به وضع مالی شرکت و ترازنامه یا بیلان مالی شرکت را مورد بحث قرار دهیم.
خاطر نشان می شویم در صورت نیاز به هر گونه مشاوره دراین رابطه ، می توانید با کارشناسان ما در فکر برتر تماس حاصل فرمایید.
رسیدگی به وضعیت مالی شرکت به این صورت است که هیات مدیره باید پس از انقضای سال مالی صورت کلیه دارایی و دیون و تعهدات ترازنامه و سود و زیان شرکت را طی گزارشی که گویای وضعیت عمومی آن باشد ، تنظیم نماید و بیست روز قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی سالانه در اختیار بازرسان شرکت قرار دهد.
ترازنامه یا بیلان چیست؟
ترازنامه یا بیلان عبارت است از صورت حسابی که وضع مالی یک موسسه را در یک تاریخ معین نشان می دهد.در ترازنامه میزان دارایی ، بدهی و سرمایه صاحبان موسسه نوشته می شود.
به عبارتی ترازنامه جدولی است در برگیرنده اقلام دارایی شرکت از یک طرف و اقلام بدهی از طرف دیگر . یعنی اینکه ترازنامه بیانگر اقلام بستانکار و بدهکار شرکت می باشد.هزینه های تاسیس شرکت ، تعهداتی که شرکت تضمین کرده و استهلاکات و اندوخته های قانونی باید در نظر گرفته شود ولو اینکه بعد از وضع استهلاکات و اندوخته ها سود قابل تقسیمی باقی نماند یا کافی نباشد.( مواد 224 و 223 و 236 ل.ا.ق.ت)
با بررسی ترازنامه، علاوه بر اینکه امکان مقایسه با ترازنامه های سال های قبل و نحوه ی عملکرد شرکت فراهم می گردد ، سهامداران نیز از این طریق به ارزش سهام خود پی می برند و طلبکاران شرکت به قدرت و ثبات مالی شرکت پی می برند.
وفق ماده ی 234 لایحه قانونی 1347 : در ترازنامه باید استهلاک اموال و اندوخته های لازم در نظر گرفته شود ، ولو آنکه پس از وضع استهلاک و اندوخته ها سود قابل تقسیم باقی نماند یا کافی نباشد.منظور از اندوخته ، مبالغی است که شرکت می بایست برای مواجه شدن با هزینه هایی نظیر ضرر و زیان های ناشی از حوادثی که ممکن است اتفاق بیفتد کنار بگذارد.
قانون تجارت ایران ، تجار را ملزم به تنظیم ترازنامه ننموده ولی درباره شرکت های تجاری مخصوصاَ شرکت های سهامی تنظیم ترازنامه اجباری است و از لحاظ مالیاتی اساس تشخیص مالیات ترازنامه است که موسسات تجاری و شرکت های تجاری در پایان هر سال تنظیم می کنند.ضمناَ تصویب نامه مورخ 27 آبان ماه 1340 شرکت های تجاری را موظف نموده است که ترازنامه و حساب سود و زیان خود را در پایان هر سال در روزنامه رسمی کشور منتشر نمایند .بنابراین تجار و شرکت های تجاری هر سال ترازنامه عملیات خود را تنظیم می کنند.