توجه: - کلیه آگهی های درج شده در این وب سایت (مرکز اطلاعات اصناف و مشاغل ایران) توسط افراد حقیقی و یا حقوقی ثبت گردیده است. - در انتخاب خود دقت فرمایید. - این مرکز هیچ مسئولیتی در قبال آگهی های ثبت شده ندارد. -
جهت ارتباط با شخص آگهی دهنده، فقط از طریق مشخصات آگهی دهنده (در کنار آگهی) تماس حاصل فرمایید و از تماس با مرکز اطلاعات اصناف و مشاغل ایران خودداری فرمایید.
- ضرورت ثبت طرح صنعتی در سطح بین المللی
ثبت طرح های صنعتی همانند اختراعات و علائم تجاری دارای اثر سرزمینی است. بدین توضیح که طرح صنعتی فقط در کشور و منطقه ای مورد حمایت قرار می گیرد که حمایت از آن در کشور یا منطقه تحصیل شده است. به عبارت دیگر اگر طراح طرح صنعتی خود را در کشوری به ثبت نرساند طرح صنعتی وی در آن کشور قابل حمایت نیست. البته در کشوری که ثبت طرح لازمه حمایت از آن است.
با توجه به مراتب فوق اگر شرکتی یا بنگاهی که دارای طرح صنعتی است بخواهد محصولات و کالاهای حاوی طرح را به خارج از کشور صادر کند یا اگر شرکت قصد اعطای اجازه تولید ، فروش یا صادرات این نوع محصولات را به سایر شرکت های خارجی دارد حتماَ باید حمایت از طرح های خود را در این کشورها تامین کند تا به راحتی بتواند کالاها و محصولات حاوی طرح خود را به خارج از کشور صادر کند.
علیرغم مراتب فوق، از آنجاییکه ثبت طرح صنعتی در خارج از کشور مستلزم هزینه های زیادی است از این رو صاحبان طرح صنعتی به ویژه اشخاص حقوقی باید صرفاَ کشورهایی را که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه و در واقع بازارهای هدف هستند شناسایی و نسبت به ثبت طرح صنعتی خود در آن ها اقدام نمایند.
با توجه به مراتب فوق شرکت ها و بنگاه هایی که دارای طرح صنعتی هستند باید نکات ذیل را برای ثبت طرح صنعتی در نظر بگیرند :
1- با توجه به کشورهایی که طراح می خواهد اجازه بهره برداری از طرح صنعتی خود را به شرکت های واقع در آن ها اعطاء کند.
2- کشورهایی که بنگاه و شرکت صاحب طرح می خواهد محصولات و کالاهای حاوی طرح را به آن جا صادر کند.
3- از آنجاییکه در خیلی از کشورها یکی از شرایط ماهوی ثبت طرح صنعتی جدید بودن آن است لذا بنگاه ها و شرکت ها باید توجه کنند که دارای حق تقدم شش ماهه هستند و چنانچه در مدت یاد شده که ابتدای آن تاریخ تقاضای کسب حمایت در کشور مبدا است، نسبت به تقاضای کسب حمایت اقدام نکنند چه بسا به لحاظ جدید نبودن طرح صنعتی نتوانند حمایت خارجی برای طرح خود را کسب نمایند.
به طور کلی 3 مسیر و راه برای اخذ حمایت خارجی از طرح صنعتی وجود دارد که به شرح ذیل است :
1- مسیر ملی
برای ثبت طرح صنعتی و کسب حمایت بین المللی برای آن، شرکت ها و بنگاه های دارای طرح می توانند به ادارات ملی ثبت طرح صنعتی کشورهای مورد نظر مراجعه کنند و اظهارنامه ثبت طرح صنعتی خود را به زبان آن کشورها تسلیم و با پرداخت هزینه های مرتبط درخواست ثبت طرح صنعتی خود را بنمایند.
2- مسیر منطقه ای
چنانچه بنگاه ها و شرکت ها بخواهند طرح صنعتی را در گروهی از کشورها که عضو معاهدات منطقه ای هستند، به ثبت برسانند می توانند با یک اظهارنامه و طی مسیری کوتاه این کار را انجام دهند و حمایت از طرح صنعتی خود را در کشورهای متعدد کسب کنند.
در این فرض، متقاضی با تسلیم یک اظهارنامه و صرف کمترین هزینه و زمان ، حمایت از طرح صنعتی خود را در کشورهای متعدد کسب می کند .